Posted on

Miljövänliga alternativ för en badrumsrenovering

Att sikta på en miljövänlig badrumsrenovering i badrummet stockholm är inte bara bra för miljön, det kan också minska dina kostnader på sikt. I den här artikeln får du veta mer om miljöaspekter att ha i åtanke när du renoverar badrummet, både för miljöns och din plånboks skull.

Vattenbesparande armaturer
Genom att installera armaturer som sparar vatten, såsom duschar och vattenkranar, sparar du vatten och minskar dina vattenkostnader. En dusch med ett vattenbesparande munstycke kan minska din vattenförbrukning ordentligt, liksom en vattenbesparande kran. Det finns utöver detta miljövänliga alternativ för toaletter, till exempel så kallade dual-flushsystem som ger dig möjligheten att spola med en mindre vattenmängd.

Använd återvunna material
Att använda återvunna material i din badrumsrenovering är ett annat sätt att minska din miljöpåverkan. Det finns många företag som specialiserar sig på att återvinna material från gamla byggnader och de kan ofta erbjuda återvunna material som kakel, golv och bänkskivor till ett lägre pris än om du köper nya material. Genom att använda återvunna material bidrar du till att minska avfallsmängden, samtidigt kan material som återvunnits ge ditt badrum en personlig touch.

Miljövänliga färger och tätningsmedel
Att använda miljövänliga färger och tätningsmedel är ett annat sätt att minska din miljöpåverkan. Traditionella färger och tätningsmedel kan innehålla farliga kemikalier som kan släppas ut i luften under lång tid efter att de har torkat. Genom att använda miljövänliga färger och tätningsmedel kan du minska mängden farliga kemikalier i ditt hem och skydda din hälsa.

Energisnål badrumsbelysning
Genom att välja energisnål belysning minskar du din elkonsumtion och belastning på miljön. LED-lampor är ett bra alternativ. De är energisnåla, håller länge och ger lika bra ljus som klassiska lysrör. Tänk dock på att skaffa belysningsarmaturer och LED-lampor som är avsedda för våtrum. Ett möjligt komplement till din badrumsbelysning är att installera en dimmer, du kan då sänka belysningen vid behov.

Anlita en byggfirma för din badrumsrenovering
Detta var bara några idéer för hur du kan göra din badrumsrenovering mer miljövänlig. Inför en renovering är det alltid en bra idé att göra ordentlig research. Inte bara för miljöns skull utan också för din budgets skull. Undersök vilka miljövänliga alternativ som finns tillgängliga och välj de som passar dina behov och din budget.

Om du är osäker på var du ska börja, eller om du vill ha en lättare väg för att planera din badrumsrenovering på ett miljövänligt vis kan du alltid kontakta en byggfirma. Om det är ett byggföretag med våtrumscertifiering som har miljöfokus kommer de kunna vägleda dig till att göra renoveringsval som är bättre för miljön, och som samtidigt kan bidra till att dina månadskostnader sänks. Kom ihåg att du kan få ett stilfullt badrum samtidigt som du påverkar miljön i så liten utsträckning som möjligt.