Posted on

Miljövänliga alternativ för en badrumsrenovering

Att sikta på en miljövänlig badrumsrenovering i badrummet stockholm är inte bara bra för miljön, det kan också minska dina kostnader på sikt. I den här artikeln får du veta mer om miljöaspekter att ha i åtanke när du renoverar badrummet, både för miljöns och din plånboks skull.

Vattenbesparande armaturer
Genom att installera armaturer som sparar vatten, såsom duschar och vattenkranar, sparar du vatten och minskar dina vattenkostnader. En dusch med ett vattenbesparande munstycke kan minska din vattenförbrukning ordentligt, liksom en vattenbesparande kran. Det finns utöver detta miljövänliga alternativ för toaletter, till exempel så kallade dual-flushsystem som ger dig möjligheten att spola med en mindre vattenmängd.

Använd återvunna material
Att använda återvunna material i din badrumsrenovering är ett annat sätt att minska din miljöpåverkan. Det finns många företag som specialiserar sig på att återvinna material från gamla byggnader och de kan ofta erbjuda återvunna material som kakel, golv och bänkskivor till ett lägre pris än om du köper nya material. Genom att använda återvunna material bidrar du till att minska avfallsmängden, samtidigt kan material som återvunnits ge ditt badrum en personlig touch.

Miljövänliga färger och tätningsmedel
Att använda miljövänliga färger och tätningsmedel är ett annat sätt att minska din miljöpåverkan. Traditionella färger och tätningsmedel kan innehålla farliga kemikalier som kan släppas ut i luften under lång tid efter att de har torkat. Genom att använda miljövänliga färger och tätningsmedel kan du minska mängden farliga kemikalier i ditt hem och skydda din hälsa. read more

Posted on

Renovera badrum – välj rätt färgsättning

Färgsättningen är en av de viktigaste delarna av planeringen när du ska renovera badrum. Det är färgerna du väljer som påverkar både känslan och stilen i rummet. Vissa färger gör att badrummet känns mer fräscht, harmoniskt och avkopplande, fel färgval kan göra att det känns mörkt, tråkigt och deprimerande. I den här artikeln får du några viktiga tips för hur du väljer rätt färger vid badrumsrenoveringen när du ska renovera badrum.

Tänk på rummets storlek
Ett badrums färgsättning påverkar hur rymligt det upplevs. Ljusa färger som till exempel vitt, grått och ljusblått hjälper till att göra så att rummet känns större. Mörka färger bidrar å sin sida till att göra så att rummet känns mindre. Om du har ett litet badrum bör du därför välja ljusa färger, om du vill att det ska kännas rymligare.

Matcha färgerna med badrumsinredningen
Om du vill att badrummet ska ha en enhetlig stil ska du matcha färgvalen med badrumsinredningen. Om inredningen är modern passar det troligtvis bra med färger som vitt, grått eller svart. Handlar det istället om en traditionell inredning kan du experimentera med andra färger som ljusblått, ljusgrönt eller gult. Tänk också på att små detaljer som duschdraperier och handdukar påverkar badrummets färgsättning i hög utsträckning.

Belysningen är också en viktig faktor
Om badrummet har stark belysning kan du välja mörkare färger. Om belysningen är svagare fungerar ljusa färger troligtvis bättre. Tänk också på vilken typ av belysning som finns i badrummet, om det är varmt eller kallt ljus. Det kan påverka hur färgerna upplevs. read more