Posted on

En takomläggning sänker dina energikostnader

TegeltakMed skenande energipriser och stigande inflation är det många som vill försöka sänka sina omkostnader. Inte minst vill man försöka dra ner på de saftiga elräkningarna. Att dra ner på sin elförbrukning är ett sätt. Ett annat sätt är att energieffektivisera sitt boende. När man talar om energieffektivisering tänker de flesta på att täta fönstren, dörrarna och isolera väggarna. Många glömmer bort den kanske viktigaste komponenten – taket. Faktum är att taket på ett hus är det som får stå emot störst angrepp av väder och vind. På vinterhalvåret kan taket vara snötäckt, vissa dagar av flera kilo snö eller flera liter regn. Då behöver du ha ett tak som är i ett gott skick, annars riskerar du läckage, fukt och andra kostsamma olyckor.

Sänk dina energikostnader med ett välisolerat tak
Taket ska inte underskattas när det kommer till energieffektiviserande åtgärder. Med ett nytt och välisolerat tak kan du också kraftigt sänka dina energikostnader eftersom de kalla vindarna inte tränger igenom. Om du vet med dig att ditt tak inte är i det bästa skicket, är en takomläggning inför vintern en mycket god investering. Det kan hjälpa dig att spara flera tusenlappar i månaden eftersom de kalla vindarna inte kan tränga igenom lika bra. Det är särskilt viktigt i dessa tider av höga energipriser och ökande levnadskostnader. Glöm därför inte att se över ditt tak inför kommande höst och vinter.

Anlita hjälp med takomläggningen
Det är ett högt tryck på åtgärder för energieffektiviseringar av hem och hus. Det beror på de skenande energipriserna. Om du ska anlita hjälp med takomläggningen av en takläggare så behöver du därför se till att vara ute i god tid. Annars riskerar du att stå utan hjälp, vilket inte är att rekommendera. En takomläggning som utförs fel kan få förödande konsekvenser då felaktigt lagda takplattor i värsta fall kan leda till läckage och stora fuktskador. Se därför till att ha framförhållning, annars kanske du tvingas vänta till nästa vinter.

Välj en takläggare som du kan lita på
När du ska anlita hjälp med takomläggning så se till att läsa på om firman som du anlitar. De allra flesta takläggare är seriösa och professionella. Men som i alla branscher så finns det tråkiga undantag med aktörer som inte utför arbetet på ett fackmannamässigt vis eller som lurar dig gällande pris, försäkringar eller dylikt. Se till att begära in en offert innan arbetet påbörjas och se över så att ditt avtal innehåller ansvarsförsäkringar med mera. Glöm inte heller att utnyttja det ROT-avdrag som takomläggning ger rätt till.