Posted on

Anlita en målerifirma till ditt hus

Professionella målare är alltid de bästa. De har kunskaper i allt från underarbete, miljö, form och färg till slutskikt. Dessutom är de snabba och effektiva vilket i slutändan leder till att du får ett bra jobb gjort till en rimlig penning.

Förarbetet är viktigt
Ett proffs från målerier stockholm gör alltid ett grundligt förarbete. Det gäller att spackla och slipa det som ska målas eller tapetseras och se till att få en jämn yta. Ibland behövs ett spärrskikt på väggen eller i taket för att hindra gammal lukt att tränga igenom. Det gäller också exempelvis om ytorna är gulnade av nikotin. Därefter målar de eller tapetserar efter din smak.

Snygga tapeter
En målerifirma är också proffs på att tapetsera. Du kan välja från många olika tapeter och det är viktigt att du tar den tid du behöver för att hitta rätt mönster och färg för dig. En fondtapet kan vara en bra idé. Du kan välja en svagt avvikande tapet som sedan smälter ihop med tapeterna på de andra väggarna eller välja något helt annat. Varför inte en fototapet av en skog med skira björkar som håller på att slå ut? Då får du en vacker naturbild som skänker sinnesro.

Målade väggar
Vill du istället ha enfärgade väggar kanske målat är att föredra. En målerifirma kan snabbt och lätt måla dina väggar i en fin nyans. De kan också komma med råd om vilken typ av färg du ska använda i vilket rum och rekommendera vilka färger som går bra ihop. När du har bestämt vilken nyans du vill ha kan ett tips vara att måla en provvägg först. Färgen som du tyckte var så snygg blir kanske något helt annat när du ser den på en stor vägg. Om du då bara har målat en provvägg är det lätt att måla om den igen.

Utsidan på ditt hus
Även utsidan kan behöva en uppfräschning ibland. Då är det bra att anlita en målerifirma. Något som ofta är eftersatt är fönster. Att måla fönster brukar många tycka är en ganska tråkig uppgift. En målare ordnar detta snabbt och smidigt samtidigt som det blir proffsigt gjort. Du hade inte kunnat göra det bättre själv! Även fasaden behöver kanske ett lyft. Att först tvätta den är en god idé. Dels för att det behöver göras innan målning men också för att det ibland kan räcka med en tvätt. Att få bort alger och smuts kan göra underverk på en fasad. Att anlita en målerifirma till jobbet är bra. Du kan använda din tid till att göra något annat som du är bra på och låta målarna sköta det som de är proffs på.