Posted on

Köksrenovering: En Steg-för-Steg Guide

En köksrenovering i hyresrätt är en stor investering, både ekonomiskt och i tid. Men belöningen i form av ett vackert, funktionellt kök kan vara enorm. Här kommer vi att ta en titt på processen för att förstå hur du bäst kan hantera ditt köksrenoveringsprojekt.

Planeringsfasen är viktigast. Denna fas innefattar att ta beslut om din budget, din tidslinje, och vilka design- och stilalternativ du vill inkludera i ditt nya kök. Du bör börja med att överväga hur du och din familj använder köket och vilka funktioner som är viktigast för er. Vill du ha mer förvaringsutrymme? Behöver du bättre belysning? Är energieffektivitet en prioritet? Att identifiera dina behov och önskemål kommer att vara grunden för designen av ditt nya kök.

Ett annat viktigt steg i planeringsfasen är att välja din entreprenör. Det är avgörande att du gör dina läxor och hittar någon med gott rykte och en lång erfarenhet av köksrenoveringar. Diskutera dina planer och budget med dem och be om en detaljerad offert för projektet.

När planeringen är klar, kan du gå vidare till nästa steg, vilket är rivningen. Beroende på omfattningen av din renovering, kan detta vara en stor uppgift. Det är viktigt att arbeta med din entreprenör för att säkerställa att allt görs på ett säkert och effektivt sätt, inklusive hantering av alla nödvändiga tillstånd och inspektioner.

Efter rivningen börjar det roliga, uppbyggnadsfasen. Detta innebär installation av nya skåp, bänkskivor, golv, och apparater. Detta är stadiet då ditt kök börjar ta form och du kan se dina planer bli verklighet. Tålamod är nyckeln här, eftersom varje steg, från el- och VVS-arbeten till målning och kakling, behöver göras korrekt för att säkerställa kvaliteten på slutresultatet. read more

Posted on

Hemstäd och husdjur – hur funkar det?

Funderar du på att anlita en professionell städfirma för städning i ditt privata hem? Då är du inte ensam. Allt fler väljer idag att anlita städfirmor för att slippa ta hand om städningen själv och på så vis få mer tid över till annat. I de flesta fall krävs inte mer än att du hör av dig till en städfirma som du tycker verkar bra och gör din första bokning. Har du däremot husdjur kan du behöva fundera på lite mer än så.

Husdjur är något som finns i väldigt många svenska hem. Det är allt från fåglar till fiskar, katter, hundar och gnagare. Husdjur är väldigt trevliga och blir snabbt en del av familjen, men när du ska ha en okänd person i ditt hem behöver du vidta särskilda åtgärder för att personal och husdjur ska känna sig trygga båda två.

Hemstädning med hund och katt
Det är inte ovanligt att familjer med husdjur som hund och katt är i extra stort behov av städhjälp av städfirmor malmö. Dessa djur rör sig fritt i bostaden och har en tendens att släppa ifrån sig mycket hår och smuts. Har du en innekatt är smutsnivån kanske inte lika hög, men djur som vistas utomhus dagligen drar in en hel del jord, grus och bakterier utifrån.

Det som skiljer hunden och katten från många andra typer av husdjur är också hur de rör sig i hemmet. Om du vill boka hemstädning är det viktigt att du informerar städfirman om ditt djur. På så sätt kan städfirman se till att bemanna med personal som inte är rädd eller har pälsdjursallergi. De kan också säkerställa att personalen får tillräckligt med tid ute hos dig som kund för att hinna göra ett bra jobb och bli av med alla lösa strån och smuts. read more

Posted on

Miljövänliga alternativ för en badrumsrenovering

Att sikta på en miljövänlig badrumsrenovering i badrummet stockholm är inte bara bra för miljön, det kan också minska dina kostnader på sikt. I den här artikeln får du veta mer om miljöaspekter att ha i åtanke när du renoverar badrummet, både för miljöns och din plånboks skull.

Vattenbesparande armaturer
Genom att installera armaturer som sparar vatten, såsom duschar och vattenkranar, sparar du vatten och minskar dina vattenkostnader. En dusch med ett vattenbesparande munstycke kan minska din vattenförbrukning ordentligt, liksom en vattenbesparande kran. Det finns utöver detta miljövänliga alternativ för toaletter, till exempel så kallade dual-flushsystem som ger dig möjligheten att spola med en mindre vattenmängd.

Använd återvunna material
Att använda återvunna material i din badrumsrenovering är ett annat sätt att minska din miljöpåverkan. Det finns många företag som specialiserar sig på att återvinna material från gamla byggnader och de kan ofta erbjuda återvunna material som kakel, golv och bänkskivor till ett lägre pris än om du köper nya material. Genom att använda återvunna material bidrar du till att minska avfallsmängden, samtidigt kan material som återvunnits ge ditt badrum en personlig touch.

Miljövänliga färger och tätningsmedel
Att använda miljövänliga färger och tätningsmedel är ett annat sätt att minska din miljöpåverkan. Traditionella färger och tätningsmedel kan innehålla farliga kemikalier som kan släppas ut i luften under lång tid efter att de har torkat. Genom att använda miljövänliga färger och tätningsmedel kan du minska mängden farliga kemikalier i ditt hem och skydda din hälsa. read more

Posted on

Anlita en målerifirma till ditt hus

Professionella målare är alltid de bästa. De har kunskaper i allt från underarbete, miljö, form och färg till slutskikt. Dessutom är de snabba och effektiva vilket i slutändan leder till att du får ett bra jobb gjort till en rimlig penning.

Förarbetet är viktigt
Ett proffs från målerier stockholm gör alltid ett grundligt förarbete. Det gäller att spackla och slipa det som ska målas eller tapetseras och se till att få en jämn yta. Ibland behövs ett spärrskikt på väggen eller i taket för att hindra gammal lukt att tränga igenom. Det gäller också exempelvis om ytorna är gulnade av nikotin. Därefter målar de eller tapetserar efter din smak.

Snygga tapeter
En målerifirma är också proffs på att tapetsera. Du kan välja från många olika tapeter och det är viktigt att du tar den tid du behöver för att hitta rätt mönster och färg för dig. En fondtapet kan vara en bra idé. Du kan välja en svagt avvikande tapet som sedan smälter ihop med tapeterna på de andra väggarna eller välja något helt annat. Varför inte en fototapet av en skog med skira björkar som håller på att slå ut? Då får du en vacker naturbild som skänker sinnesro.

Målade väggar
Vill du istället ha enfärgade väggar kanske målat är att föredra. En målerifirma kan snabbt och lätt måla dina väggar i en fin nyans. De kan också komma med råd om vilken typ av färg du ska använda i vilket rum och rekommendera vilka färger som går bra ihop. När du har bestämt vilken nyans du vill ha kan ett tips vara att måla en provvägg först. Färgen som du tyckte var så snygg blir kanske något helt annat när du ser den på en stor vägg. Om du då bara har målat en provvägg är det lätt att måla om den igen. read more

Posted on

Renovera badrum – välj rätt färgsättning

Färgsättningen är en av de viktigaste delarna av planeringen när du ska renovera badrum. Det är färgerna du väljer som påverkar både känslan och stilen i rummet. Vissa färger gör att badrummet känns mer fräscht, harmoniskt och avkopplande, fel färgval kan göra att det känns mörkt, tråkigt och deprimerande. I den här artikeln får du några viktiga tips för hur du väljer rätt färger vid badrumsrenoveringen när du ska renovera badrum.

Tänk på rummets storlek
Ett badrums färgsättning påverkar hur rymligt det upplevs. Ljusa färger som till exempel vitt, grått och ljusblått hjälper till att göra så att rummet känns större. Mörka färger bidrar å sin sida till att göra så att rummet känns mindre. Om du har ett litet badrum bör du därför välja ljusa färger, om du vill att det ska kännas rymligare.

Matcha färgerna med badrumsinredningen
Om du vill att badrummet ska ha en enhetlig stil ska du matcha färgvalen med badrumsinredningen. Om inredningen är modern passar det troligtvis bra med färger som vitt, grått eller svart. Handlar det istället om en traditionell inredning kan du experimentera med andra färger som ljusblått, ljusgrönt eller gult. Tänk också på att små detaljer som duschdraperier och handdukar påverkar badrummets färgsättning i hög utsträckning.

Belysningen är också en viktig faktor
Om badrummet har stark belysning kan du välja mörkare färger. Om belysningen är svagare fungerar ljusa färger troligtvis bättre. Tänk också på vilken typ av belysning som finns i badrummet, om det är varmt eller kallt ljus. Det kan påverka hur färgerna upplevs. read more

Posted on

En takomläggning sänker dina energikostnader

TegeltakMed skenande energipriser och stigande inflation är det många som vill försöka sänka sina omkostnader. Inte minst vill man försöka dra ner på de saftiga elräkningarna. Att dra ner på sin elförbrukning är ett sätt. Ett annat sätt är att energieffektivisera sitt boende. När man talar om energieffektivisering tänker de flesta på att täta fönstren, dörrarna och isolera väggarna. Många glömmer bort den kanske viktigaste komponenten – taket. Faktum är att taket på ett hus är det som får stå emot störst angrepp av väder och vind. På vinterhalvåret kan taket vara snötäckt, vissa dagar av flera kilo snö eller flera liter regn. Då behöver du ha ett tak som är i ett gott skick, annars riskerar du läckage, fukt och andra kostsamma olyckor.

Sänk dina energikostnader med ett välisolerat tak
Taket ska inte underskattas när det kommer till energieffektiviserande åtgärder. Med ett nytt och välisolerat tak kan du också kraftigt sänka dina energikostnader eftersom de kalla vindarna inte tränger igenom. Om du vet med dig att ditt tak inte är i det bästa skicket, är en takomläggning inför vintern en mycket god investering. Det kan hjälpa dig att spara flera tusenlappar i månaden eftersom de kalla vindarna inte kan tränga igenom lika bra. Det är särskilt viktigt i dessa tider av höga energipriser och ökande levnadskostnader. Glöm därför inte att se över ditt tak inför kommande höst och vinter.

Anlita hjälp med takomläggningen
Det är ett högt tryck på åtgärder för energieffektiviseringar av hem och hus. Det beror på de skenande energipriserna. Om du ska anlita hjälp med takomläggningen av en takläggare så behöver du därför se till att vara ute i god tid. Annars riskerar du att stå utan hjälp, vilket inte är att rekommendera. En takomläggning som utförs fel kan få förödande konsekvenser då felaktigt lagda takplattor i värsta fall kan leda till läckage och stora fuktskador. Se därför till att ha framförhållning, annars kanske du tvingas vänta till nästa vinter. read more

Posted on

Takläggare kan vara vad du behöver just nu

Tak är en av de viktigaste delarna i ett hem. De skyddar inte bara ditt hem från yttre krafter, utan fungerar också som en barriär som håller temperaturen inne i ditt hem reglerad. Även om det är sant att tak kommer att hålla ett bra tag, finns det många anledningar till att du kan behöva skaffa ett nytt tak snart. Några vanliga orsaker inkluderar:

• Du bor i ett område där det faller mycket snö eller regn och ditt nuvarande tak klarar inte av vikten eller vatten som sipprar igenom
• Du har haft flera läckor de senaste åren
• Bältrosen på ditt tak börjar krypa ihop sig
Varför anlitandet av en takläggare kan vara ditt viktigaste beslut
Takläggning är en av de viktigaste komponenterna i ett hem. Det skyddar din familj från väder och vind och kan öka värdet på ditt hem. Om du funderar på att anlita en takläggare är det viktigt att veta vad du letar efter så att du kan hitta den bästa entreprenören för dina behov.

Följande är några frågor som du bör ställa dig själv för att hitta den bästa entreprenören för dina behov.

• Hur länge har de varit verksamma?
• Vilka certifieringar har de?
• Vad är deras garantipolicy?
• Ger de garanti på utfört arbete?
• Vad är deras avbokningsregler om vädret hindrar dem från att utföra jobbet inom en viss tidsram eller före ett visst datum?
• Är de försäkrade och bundna på bostäder eller kommersiell försäkring?
Det här är svårt eftersom det verkligen beror på den enskilda entreprenören. Generellt rekommenderar vi att du tar dig tid att hitta ett välrenommerat företag och gör mycket research på dem. I allmänhet är det bäst att arbeta med företag som har varit verksamma i mer än 5 år, och de bör ha certifieringar. read more